Biking Dalarna Tour

Biking Dalarna är ett samarbete mellan stora cykeldestinationer i Dalarna, tex Säfsen, Skistar och Idre Fjäll. Tillsammans erbjuder destinationerna Sveriges bästa lednät för mountainbike.

För att sätta fokus på all fin cykling som finns inom Biking Dalarna arrangerade vi på uppdrag av Region Dalarna ”Biking Dalarna Tour”. Grundidén byggde på att låta Sveriges bästa xc-cyklist Emil Lindgren (Team Serneke-Allebike) tillsammans med sin coach Fredrik Ericsson (Toppfysik) cykla från Säfsen i söder till Idre Fjäll i norr och längs vägen besöka samtliga destinationer inom Biking Dalarna och tillsammans med en lokal guide testa det bästa på varje ställe.

Turen innebar ca 15 mils cykling om dagen under fem dagar. Allt dokumenterades av en filmare och hjälmkameror och varje dag publicerades en film från dagens cykling på Biking Dalarnas Facebook.

Resultatet blev långt över allas förväntan. Biking Dalarna ökade sina följare på Facebook från 4 704 till 5 178 st på fem dagar (+474 följare). Filmerna har visats i sin helhet över 100 000 gånger. Inläggen har totalt haft 240 000 visningar och har delats knappt 400 gånger.